آزمایشگاه خانگی پایه سوم فصل 2 معرفها
مواد لازم برای این کار
♦ کلم قرمز
♦ آب داغ
♦ دستمال نازک
♦ لیوان
♦ یک نوع یا تعداد بیشتر از اسیدها مثل: آب لیمو، آب سیب، سرکه
♦ یک نوع یا تعداد بیشتری از بازها مثل: صابون، آب ژاول، آمونیاک
کلم قرمز را بهصورت درشت خرد کنید، سپس تکههای کلم قرمز را در غذاساز یا مخلوطکن بریزید و به آن آب خیلی داغ یا جوش اضافه کنید. با روشن کردن مخلوط کن، اجازه دهید محتویات آن خوب هم زده شود، میتوانید این کار را با خیساندن تکههای درشت کلم در آب خیلی داغ بهمدت چند دقیقه نیز انجام دهید. سپس این مخلوط را خوب صاف کنید. محلول بهدست آمده همان شناساگر pH شما است که میتواند در برابر بازها آبیرنگ و در برابر اسیدها بهرنگ قرمز تبدیل شود.
تهیه لیوان رنگین کمان

محلول بهدست آمده (شناساگر pH) از مرحلهی قبل را داخل لیوان بریزید، برای تهیهی رنگینکمان، لازم است که شما در یک سمت از این محلول شناساگر، اسید اضافه کنید و سمت دیگر شناساگر، از یک محلول بازی استفاده کنید. برای دقت بیشتر، بهکمک سرنگ، دو قطره از آب لیمو را با دقت به کف لیوان تزریق کنید. آنگاه به آرامی دو قطره از یک نوع باز مثل آب ژاول را روی آن بچکانید. یک رنگینکمان در داخل لیوان خواهید داشت. شما میتوانید انواعی از محلولهای شیمیایی اسیدی و بازی را با این روش، امتحان کنید و طیفی از تغییر رنگها را داشته باشید.
شما
میتوانید بهجای عصاره كلم قرمز از عصارهی گلبرگهاي گل بنفشه یا
گلبرگهاي گل سرخ نیز استفاده کنید و با انجام این آزمایش، نتیجه را
ببینید. همچنین بهجای لیوان، میتوانید این آزمایش را با یک لولهی
شیشهای انجام دهید.
