فوائد خوراکیها
از فواید عسل چه می دانید ؟
همانطور که می دانید
عسل از قدیمی ترین و نخستین شیرین کننده هایی است که انسان استفاده کرده است و
شامل قندهایی چون گلوکز، فروکتوز، مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، کلسیم،
کلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات است. در ضمن اینکه ویتامین هایی همچون B۱ ، B۲ ، B۶ ، B۳ ، B۵ و C نیز براساس کیفیت و نوع
عسل به نسبت های متفاوت در آن دیده می شود.
علاوه بر موارد ذکر شده در
حد کمی مس، ید و روی نیز در عسل وجود دارد. عسل یک ضدعفونی کننده طبیعی است.
ویژگی های عسل
1- به راحتی هضم می شود:
مولکول های قند موجود در
آن می توانند به راحتی به سایر قندها تبدیل شوند، به همین جهت حتی حساس ترین معده
ها نیز می تواند آن را به سادگی هضم کند.
2-منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان است:
نقش بزرگی در جلوگیری از
سرطان و همچنین بیماریهای قلبی دارد.
3- سطح کالری آن پایین است:
در مقایسه با سایر مواد
قندی ۴۰% کمتر کالری دارد، هرچند انرژی
آن بسیار بالاست، اما به وزن بدن شخص اضافه نمی کند.
4-به سرعت در خون پخش می شود:
وقتی با میزان مناسبی آب
مخلوط شود. پس از ۷ دقیقه در جریان
خون پخش می شود و با آزادسازی ملکول قند به عملکرد بهتر مغزکه اصلی ترین
مصرف کننده قند در بدن است، کمک می کند و مانع بروز خستگی می شود.
5-در سلامت و ساخت عوامل خونی مؤثر است:
به علاوه باعث تمیز شدن
خون می شود
و جریان خون را تنظیم و
آسان می کند و مانع بروز مشکلات عروقی و تصلب شرایین می شود.
چند ویژگی خیلی جالب عسل
*عسل هرگز فاسد نمی شود، جهت نگهداری احتیاج به یخچال ندارد و می توان
در دمای اتاق آن را نگهداری کرد.
*به خاطر میزان بالای فروکتوز ۲۵% شیرین تر از قند است.
*تنها غذایی است که استفاده
از آن باعث نابودی چرخه طبیعت نمی شود.
فواید عسل:
شیرین کنندگی :
عسل می تواند جایگزین مناسبی در غذاها
یا نوشیدنی ها برای شکر باشد، عسل 69% گلوکز و فراکتوز دارد که به آن، این
امکان را می دهد که شیرین کننده خوبی
باشد .
منبع انرژی
:
به عنوان منبع انرژی استفاده می شود و
64 کالری در هر قاشق غذا خوری آن موجود است . 1 قاشق غذا خوری شکر 50 کالری
دارد علاوه بر این شکر موجود در عسل
می تواند به آسانی به گلوکز تبدیل شود و توسط حساس ترین معده ها هم جذب شود . چون هضم عسل خیلی آسان است .
کاهش وزن :
با وجود اینکه عسل از شکر کالری
بیشتری دارد، زمانی که عسل با آب گرم خورده شود می تواند چربی های جمع شده در بدن را
از بین ببرد . همچنین خوردن عسل،
آبلیمو و دارچین به کاهش وزن کمک می کند .
تقویت حرکات ورزشی
:
تحقیقات اخیر نشان می دهد که عسل
دارای ارگانیزم بسیار خوبی است که می تواند به افزایش قدرت بدنی فرد ورزشکار کمک
نماید . عسل قند خون را ثابت نگه می
دارد، رمق تازه به عضلات می بخشد و بعد از تمرین باعث ترمیم گلیکوژن می شود .
خواص ضد قارچ و باکتری :
عسل خواص ضد قارچ و باکتری دارد و
علاوه بر آن قدرت ضد عفونی کنندگی را نیز دارد .
آنتی اکسیدان ها
:
یکی از خواص مهم عسل خواصیت آنتی
اکسیدانی ان است که باعث از بین بردن رادیکالهای آزاد در بدن می شود و در نتیجه
ایمنی بدن را بالا می برد .
مواظبت از پوست توسط شیر و
عسل :
عسل و شیر بهترین ترکیبی هستند که
باعث آرامش و بهتر شدن پوست می شوند که این دو ترکیب آشنا در بسیاری از کشورها
صبحانه کامل است